Henri Matisse

Henri Matisse (1869- 1954) is een van de onbetwiste meesters van de kunst van de twintigste eeuw. Deze Franse schilder, geliefd om zijn kleurgebruik en vloeiende en originele tekenkunst, was ook tekenaar, graficus en beeldhouwer. Matisse wordt, samen met Picasso en Marcel Duchamp, beschouwd als een van de drie kunstenaars die hebben bijgedragen aan de revolutionaire ontwikkelingen in de beeldende kunst in de eerste decennia van de twintigste eeuw.

 

Hoewel hij aanvankelijk werd bestempeld als een fauvist, werd hij in de jaren twintig steeds meer geprezen als een verdediger van de klassieke traditie in de Franse schilderkunst. Zijn beheersing van de expressieve taal van kleur en tekening, weergegeven in een oeuvre van meer dan een halve eeuw, leverde hem erkenning op als één van de leidende figuren in de moderne kunst.

 

In haar lezing zal Monique Linders, aan de hand van prachtige werken van Matisse, zijn leven, zijn werken en zijn leidende rol bij de ontwikkeling van de kunst van de twintigste eeuw bespreken.

 

Venlo

 

 

Spreker:  Monique Linders

 

Datum:    21 april

 

Locatie:    Maastricht University,                                          Nassaustraat 36, Venlo

 

Tijdstip:   19.00 - 20.30 uur

 

Prijs:          € 20,00

 

Roermond

 

 

Spreker:  Monique Linders

 

Datum:    28 april

 

Locatie:    Nero Office Hotel & City Café

                       Kapellerpoort 1, Roermond

 

Tijdstip:   19.00 - 20.30 uur

 

Prijs:           € 20,00

 

Inschrijven

 

 

Geïnteresseerd in deze lezing over Matisse?

 

 

Klik dan hier.