Een reis door de Barok

Na de Reformatie stond de Westerse wereld op zijn kop. Het opkomende protestantisme leidde tot grote oorlogen in de Nederlanden en de Duitstalige gebieden. De katholieke kerk zag kunst en architectuur als ideaal medium om mensen te overtuigen van het ware geloof: het katholicisme. In de late 16e - en vroege 17e eeuw ontstond in Zuid-Europa een nieuwe beeldtaal. De harmonieuze, klassieke vormen van de renaissance maakten plaats voor een actieve, dynamische kunst: de barok.

 

De barok kenmerkte zich door theatrale effecten, complexe bewegingen en veel emotie. Maar ook vond de stijl zijn uitwerking in de architectuur. Uiteraard leende deze grootse vormentaal zich goed voor het uitdrukken van macht en status. In deze cursus staat de kracht en invloed van de barok centraal. We maken daarbij een reis door Europa en de Nieuwe Wereld, waar de barok door religieuze orden als de Jezuïeten werd geïntroduceerd.

Informatie

 

Venlo

 

Docent      Roland Gieles

 

Locatie       Limburgs Museum

 

Lestijd        Donderdag, 13.30-15.30 uur

 

Duur            8 lessen

 

Kosten        € 195, 00 inclusief digitale                                  syllabus. Een gedrukte versie                          is voor € 11,00 beschikbaar.

 

 

 

 

Data

 

 

 

Oktober          5 - 12 - 26

 

November     2 - 9 - 16 - 23 - 30

Inschrijven

 

 

 

Wilt u de boeiende reis door de Barok ook meemaken?

 

Dan kunt u hier intekenen.