Tuinen vol verbeelding

De tuin is een plek waar mens en natuur elkaar ontmoeten. De tuin kan openbaar zijn of juist privé. Het kan een plaats zijn voor wetenschappelijke studie , een toevluchtsoord voor de eenzame denker, een ruimte voor stoeien en spelletjes, voor flirten en voor liefde. Juist door deze vele gezichten van de tuin, hebben kunstenaars op heel verschillende manieren naar de tuin gekeken. Hierbij hebben ze die facetten van de tuin benadrukt die uniek zijn voor hun cultuur en hun tijd. Rijk aan symboliek en metaforen en gezegend met een eigen gevarieerd en dramatisch palet, is de tuin dus een buitengewoon vruchtbare bron van artistieke inspiratie.

 

In deze cursus bekijken we de vele verschillende manieren waarop kunstenaars uit alle perioden van de geschiedenis - van het oude Egypte tot op heden - zich door het motief van de tuin hebben laten inspireren. Op een thematische manier bespreken we werken van zowel bekende als minder bekende kunstenaars. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere 'De tuin door de seizoenen', 'Kunstenaarstuinen', 'Beroemde tuinen',  'Achter de tuinmuren' en 'De tuin als lusthof'.

 

Informatie

Venlo

 

Docent    Roland Gieles

 

Locatie     Limburgs Museum

 

Tijd            Donderdag, 13.30-15.30 uur

 

Duur          8 lessen

 

Kosten      € 195,00, inclusief digitale                                syllabus. Een gedrukte versie                          is voor € 11,00 verkrijgbaar.                           

Roermond

 

Docent    Monique Linders

 

Locatie     't Paradies

 

Tijd            Woensdag, 13.30-15.30 uur

 

Duur          8 lessen

 

Kosten     € 195,00, inclusief  digitale                              syllabus. Een gedrukte versie                          is voor € 11,00 verkrijgbaar.                           

Data

 Venlo

 

Januari       25

 

Februari     1 - 8 - 22 - 29

 

Maart          7 - 14 - 21

 

 

 

 

  

 

 

 Roermond

 

Januari        31

 

Februari      7 - 21 - 28

 

Maart           6 - 20 - 27

 

April              3

 

Inschrijven

 

 

Heeft u belangstelling voor deze heel bijzondere cursus??

 

Dan kunt u hier inschrijven.